FxPro Hjælpe Center - Ordliste

Fibonacci Retracements

Opkaldt efter 13. århundreds matematiker Leonardo Fibonacci, Fibonaccis tal, er tal i en heltals sekvens, hvori hvert nummer er en sum af de forrige to. Sekvensen er tæt beslægtet med det gyldne, og dens ratioer bliver fundet mange steder i naturen; fra skal-spiraler og træ grene til menneskekroppens lemmer og led.

I teknisk analyse, refererer Fibonacci retracement til områder af støtte og modstand, repræsenteret med linjer tegnet i en aktivs pris-graf, for at bestemme det Fibonacci forhold, som anset for at eksistere i en aktivs pris udsving. Disse er tegnet i forhold til Fibonaccis ratio på 23.6%, 38.2%, 50%, 61.8% og 100%.

For at kunne bruge dem til din handel, vælg Fibonacci retracements fra din terminal og tegn en linje af den for nyligste laveste lave og den for nyligste højeste høje (eller omvendt alt efter om markedet er stærk tyr eller bjørnelignende) og din platform vil automatisk sætte ratio for dig mellem disse to punkter. Fibonacci retracement virker bedst når de er sat på markeder med stærke tendenser. Når det er tegnet fra lav til højt niveau, indikerer det retracement støtte niveauer i hvilke prisen måske vil trække tilbage og derfor generere købe signaler for handlende. Når den er tegnet fra høj til lavest niveau, indikerer det retracement modstands niveauer, i hvilke prisen måske i et øjeblik vil skyde tilbage og derfor generere sælge signaler til handlende. Man mener at en af grundene til at det virker som om at Fibonacci retracement fungerer så godt, som et forudseende værktøj, at det har mere at gøre med at niveauerne er selvforstærkende, i kraft af at mange investorer observerer dem, og ikke fordi der er en essentiel matematisk ratio, som definerer pris bevægelser.