FxPro Hjælpe Center - Ordliste

Ventende Ordre (Pending Order)

En ventende ordre er en instruktion til at købe eller sælge et instrument, når visse forudsatte forhold, specificeret af handleren, bliver mødt. Dybest set vil en handlende, når de placerer en ventende ordre, informere deres mægler om, at de ikke ønsker den nuværende markedspris, men at de kun ønsker at få deres ordre udført, hvis markedsprisen når et vist niveau. Ventende ordre falder ind under to kategorier, begræns-ordre og stop-ordre.

Begræns-ordre kan kun blive udført ved den begrænset pris, specificeret af den handlende. Der er to typer af begræns-ordre; en køb-begræns-ordre instruerer, at et instrument er købt til en specificeret pris eller lavere, mens en sælg-begræns-ordre instruerer, at et instrument er solgt til en specificeret begrænset pris eller højere. Eftersom at begræns-ordre garanterer, at en ordre vil blive opfyldt indenfor de specificerede begrænsninger eller ikke overhovedet, er de derfor anvendelige for at forhindre udskridning. Men selv om de forhindrer udskridning, risikerer de, at de ikke bliver udfyldt i perioder med høj volatilitet.

Stop-ordre instruerer, at positioner er åbne og lukket, når specificeret priser nås og bliver bredt brugt til at låse fortjeneste og minimere tab. Køb-stop-ordre indtræder over nuværende markedspris og sælg-stop-ordre indtræder under nuværende markedspris. Selv om stop-ordre ofte er forvekslet med begræns-ordre, adskiller de sig i et centralt nøgle aspekt; når markeds prisen når det niveau specificeret af en handlende, bliver en markeds ordre automatisk placeret. Således kan de ved høj volatilitet blive påvirket af udskridning og dårlig udfyldninger i visse markedsforhold.