FxPro Hjælpe Center - Ordliste

Ichimoku Kinkō Hyō

Ichimoku Kinkō Hyō, ofte forkortet til kun Ichimoku, er en teknisk indikator udviklet af japanske journalist Goichi Hosada sent i 1930erne. Den er brugt til at levere informationer om trends og dynamik, såvel som støtte og modstand. Ichimoku er bredt brugt af japanske handlende, men vinder mere popularitet blandt vestlige handlende, takket være den tætte mængde informationer, den er i stand til at levere uden at bruge yderligere indikatorer.

Ichimoku er omfattet af fem linjer:

1.Tenkan-sen (almindeligvis en rød linje): 9 perioders bevægende middelværdi, som bestemmer trends såvel som støtte- og modstands niveauer. p>

2. Kijun-sen (almindeligvis en blå linje): 26 perioders bevægende middelværdier, som indikerer potentielle fremtidige prishandlinger. Hvis prishandlinger trender over denne linje, kan det fortætte med at trende opadgående. Hvis en prishandling trender under denne linje, kan det forsætte med at trende nedadgående.

3. Senkou Span A: Det gennemsnitlige af 9 og 26 bevægende middelværdier er Tenken-sen og Kijun-sen og udregner resultatet 26 perioder forud.

4. Senkou Span B: 52 perioders bevægende middelværdi, som har udregnet 26 perioder forud. p>

Området mellem spænd A og spænd B er kaldet Kumo (skyen) og er skygget. Tykke skyer repræsenterer højere volatilitet og mere robust støtte-/modstands niveauer. Tyndere skyer repræsenterer aftaget volatilitet og svag støtte-/modstand. Når spænd A er over Spænd B, anses det underliggende marked at være stærk tyr. Når spænd B er over spænd A, anses det underliggende marked at være bjørnelignende. Når spænd A og B krydser, anses det som et signal om et forestående trend omskift.

5. Chinkou spænd (almindeligvis en grøn linje): Det udregner nuværende lukkepriser 26 perioder bagud og bruger det til at generere signaler såvel som støtte-/modstands niveauer. Når Chinkou krydser nuværende prishandlinger fra bunden og opad, anses det som et signal om at gå langt. Når det krydser nuværende prishandlinger fra toppen og nedad, anses det som værende et signal om at gå kort.

Fokussen på 26 perioder data i Ichimoku Kinkō Hyō er afledt fra den typiske arbejdsmåned af en japansk ansat i 1930erne, værende 26 dage lang.